Властите в Каталуния са установили контакт с Европейския съюз, за да

...
Властите в Каталуния са установили контакт с Европейския съюз, за да
Коментари Харесай

Каталуния поиска ЕС да осъди Испания за насилието

Властите в Каталуния са открили контакт с Европейския съюз, с цел да издействат той официално да осъди Испания, че е уязвила главните права и свободи на каталунците на днешния референдум за самостоятелност. Това съобщи на конференция в Барселона Раул Ромева - ръководителят на департамента по външните работи на каталунското държавно управление, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По думите му държавното управление на Испания е нарушило чл.7 от Лисабонския контракт, който формулира неприкосновеността на демократичните права и свободи в страните от общността.

Важен миг е и това, че нарушаването на тези права и свободи на каталунците става посредством потреблението на военизирани полицейски сили - Гражданската армия, добави той. От огромно значение е да се обърне внимание на европейските страни и институциите на Европейски Съюз, че е налице нарушаване на съществени права на европейски жители, сподели Раул Ромева.

Преди това говорителят на каталунското държавно управление Жорди Турул обяви, че 337 индивида са получили пострадвания по време на полицейската интервенция за разстройване на референдума, разгласен за противозаконен от Мадрид. Турул упрекна директно премиера Мариано Рахой и вътрешния министър Хуан Игнасио Соидо като отговорни за насилието, добави АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР